maandag, 25 juli 2011 00:00

PVV is fel tegenstander van spreeuwenjacht

Onlangs heeft de Partij voor de Vrijheid kennis genomen van een artikel in de Gelderlander waarin werd aangegeven dat de Provincie Gelderland een ontheffing verleent voor het afschieten van spreeuwen in Ingen en Maurik.

De PVV is een diervriendelijke partij en dit betekent dat wij grote problemen hebben met de jacht. Een uitzondering kan 'noodafschot' zijn indien een dier onnodig lijdt. Dit moet dan wel gebeuren door jagers die jaarlijks een schiettest afleggen.

Daniel ter Haar: "De PVV fractie vraagt zich af welke schade spreeuwen bij de wilgentenenteelt aanrichten en om welke bedragen het gaat. Ik heb Statenvragen gesteld om hier gedetailleerd antwoord op te krijgen. Bovendien is jacht geen oplossing voor de lange termijn, omdat andere spreeuwen(kolonies) de vrijgekomen ruimte weer zullen opvullen." De PVV fractie komt wel op voor de boeren die hinder ondervinden van de vogels en vraagt Gedeputeerde Staten ook of er niet gewerkt kan worden met een geluidskanon om de vogels te verjagen in plaats van de doden.

Een belangrijk detail is ook dat de spreeuwenpopulatie in Nederland de afgelopen decennia is gehalveerd. Reden te meer om zeer kritisch te kijken naar deze spreeuwenjacht.

Klik hier om het bericht op Gelderlander.nl te lezen

1821 keer gelezen