donderdag, 26 maart 2015 14:31

Duiding verkiezingsuitslag

Vrz,
Ten eerste wil ik de partijen die zetelwinst hebben behaald feliciteren met hun mooie resultaat.
De eerste staten vergadering van een nieuwe statenperiode is altijd bijzonder. En vrz, ik spreek uit ervaring. U kunt zich vast nog wel de installatie van 4 jaar geleden herinneren. Vandaag zijn er 55 statenleden geïnstalleerd, waaronder een fiks aantal nieuwen. Namens de PVV fractie heet ik hen allen van harte welkom.
Wij gaan ongetwijfeld onvergetelijke momenten met elkaar beleven!

Ik hoop dat de nieuwe leden op de hoogte zijn van de Gelderse bestuurstijl, want dat is in dit huis echt een must. De Gelderse bestuurstijl houdt in, veel begrip tonen voor armlastige gemeenten, die zich in de nesten hebben gewerkt met grondspeculaties, vervuilde grond, zandwinningen etc.
U moet bereid zijn het Gelders subsidie netwerk overeind te houden en vooral te zorgen dat er nooit sprake is van onderbesteding.
Het hebben van neven functies is een pré. Spreekt u meerdere talen voor internationale reizen, geweldig!  En als u chinees spreekt kunt u helemaal niet meer stuk.
Mocht u gedeputeerde worden voor innovatie, dan heb ik nog wel een reisgids van Californië op de plank liggen.

Wat ook belangrijk is, is dat u de multiculturele samenleving omarmd. U moet een allochtonen knuffelaar zijn. Het maakt niet uit wat uw achterban er van vindt.
En u moet zich laten institutionaliseren in dit Gelderse huis. Heel belangrijk.
Als u aan deze voorwaarden voldoet komt u een heel eind.
Doet u dat niet, dan loopt u het risico van een cordon sanitair. Want er zijn diverse partijen in dit huis (D66, PvdA, SP, VVD , GL, CU,SP, 50+) die voor de stembusgang al aankondigen niet met iedereen samen te willen werken. En dat is natuurlijk hartstikke sneu voor de kiezers en het is ook nog een schoffering voor de democratie.
Maar vrz, u begrijpt dat de PVV toch stevig koers houdt en de enige boot die wij af willen houden is de vluchtelingen boot. Wat de VVD ook best zou willen, maar de VVD heeft watervrees en durft niet echt in hetzelfde schuitje te stappen.

Vrz,
ik heb begrepen dat de informateurs ook de inbreng van dit debat gebruiken ter oriëntatie voor de nieuwe coalitie. Ik zal klare wijn schenken: De PVV wil terug naar de kerntaken, lastenverlichting en de-islamiseren.
De-islamiseren is een voorwaarde voor het behoud van de westerse levensstijl.
De PVV stelt dan ook voor om bij subsidieverstrekkingen een voorwaarde te stellen dat er geen subsidie geld mag gaan naar islamitische organisaties. Want het kan niet zo zijn dat wij door het verstrekken van subsidie de eigen cultuur en rechtstaat ter zielen brengen.

Vrz,
lastenverlichting geeft extra lucht aan de economie, zodat deze ruimte krijgt om te groeien. Om lastenverlichting te realiseren moet de overheid minder uitgeven. Dus het subsidie carrousel moet worden onttakeld. Dus snoeien in de subsidies met in het bijzonder de kunstsubsidies.

Vormen van kunstuitingen kunnen prima geschieden zonder subsidie. En dat ga ik u ook bewijzen, vrz, als u mij wilt toestaan.
Mijn collega meneer Kops, die een groot kunstliefhebber is,  kwam op het idee om op de dag van de installatie iets te doen voor alle nieuw geïnstalleerde statenleden. Geïnspireerd door twee nieuwe kunstaankopen à 6300 euro, in de hal, kwam hij op het idee om een schilderij te laten maken en deze vervolgens te schenken aan het huis der provincie.

Hij vroeg een bevriende kunstenaar een schilderij te maken met als thema Gelderse verwevenheid. De kunstenaar moest wel goedkoop en efficiënt te werk gaan. Want dat moeten de ambtenaren in het huis der provincie ook. Doe je dat niet wordt je zo weg gereorganiseerd. En adviesfuncties binnen ons huis liggen niet voor het oprapen en zijn alleen beschikbaar voor de ultime intimi. 

Vrz,
de bevriende kunstenaar was zo enthousiast, dat hij direkt aan het werk ging en begon te kwasten. En voor alle duidelijkheid, het is niet betaald uit het fractiebudget. Wij zijn binnen onze fractie rond gegaan met de pet om de kunstenaar te voorzien van het benodigde materiaal ingekocht bij de Action. Een aanrader, ook voor de provincie want gezien de lage kosten hoef je nooit aan te besteden.  (Kosten:Groot doek 3,49, Verf per kleur 1,49 Kwasten 2,49)

Vrz,
als u meneer Kops toestaat, zou hij graag dit schilderij aanbieden aan PS.
Het schilderij past in de kunstzinnige geest van het huis der provincie.
En vrz als u dit schilderij bekijkt kunt u concluderen dat een goede kunstuiting prima gedaan kan worden zonder subsidie. En voor de echte liefhebbers, voor weinig organiseren wij zo een workshop.

Vrz,
wat de PVV fractie beeldend duidelijk probeert te  maken is dat de provincie zich bezig moeten houden met de kerntaken. Welke coalitie het ook mogen worden, het moet geen oude wijn in nieuwe zakken worden. Dat wil ik graag aan u mee geven.

2523 keer gelezen