Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

dinsdag, 24 januari 2012 23:00

Topsport

Voorzitter,

U weet inmiddels wel dat de PVV fractie grote moeite heeft met het subsidiebeleid van Gelderland. Dit betekent niet dat wij tegen alle subsidies zijn, maar wat ons betreft valt er nog een enorme bezuinigingsslag te maken.

Zo zetten wij als fractie ook onze vraagtekens bij de subsidieverordening 'vitaal Gelderland' programma Gelderland Sportland. En dat is misschien wel een principiële discussie zoals ook al in de commissievergadering bleek.

Topsport is volgens de PVV fractie geen taak voor de provincie. Wel kunnen wij ons voorstellen dat de provincie een gezonde leefstijl promoot en bijvootbeeld fietsen/wandelen en recreëren probeert te bevorderen, ook uit economisch oogpunt. Maar dat is uiteraard niet te vergelijken met het doel om de topsport in Gelderland sterker te maken.

Wat dat betreft gaan wij uit van de kracht van het individu. Een Gelders toptalent in de dop komt heus wel boven drijven. Er zijn genoeg scouts op gebrand om deze talenten zo vroeg mogelijk op te sporen voor een bepaalde topclub of sportbond. Wat betreft zou je het een mooi voorbeeld van marktwerking kunnen noemen.

Zoals uitgelegd steunen wij niet de ambitie van Gedeputeerde Staten om in te zetten op topsport. Daarom dienen we samen met de ChristenUnie en de Socialistische Partij een amendement in om de gevraagde twee ton subsidie niet toe te wijzen ten behoeve van topsport, maar juist richting de gehandicaptensport.

De PVV fractie kan alleen met het voorstel akkoord gaan indien dit amendement een verdiende meerderheid krijgt.

Ik dank u voor uw aandacht.

2440 keer gelezen