In de media

Gisteren wervelend debat in Valburg over de railterminal. Bewoners waren zeer betrokken en wisten goed waar het over ging. Bravo! Duidelijk is dat er geen draagvlak voor is bij de bewoners, maar  de politieke elite wil dit prestige project de Gelderlanders  gewoon door de strot  duwen. Ook  de PVDA en CDA die een beetje peppie lopen doen, dat ze misschien hun standpunt gaan heroverwegen. Trap er niet in. Ze hebben gewoon lak aan de burgers.

Belasting heffen doet de overheid om de begroting rond te krijgen.
Met € 4 miljard op de plank is het heffen van provinciale opcenten op de wegenbelasting overbodig.

woensdag, 01 juli 2015 12:54

Merkel: de islam hoort bij Duitsland

Bron:Zeit online

Bondskanselier Merkel heeft de islam tot ‘deel van Duitsland’ verklaard. Aanvallen op gebedshuizen, van welke religie dan ook, zijn volgens haar ‘aanvallen op alle burgers’.
 
Ter gelegenheid van de Ramadan, de islamitische vastenmaand, heeft Angela Merkel (CDU) opgeroepen tot wederzijds respect tussen religies. Dinsdagavond, op een receptie in Berlijn, maakte zij duidelijk: “Het is overduidelijk dat de islam ondertussen bij Duitsland hoort.”
 
In aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende geloofsrichtingen wees de bondskanselier op het wereldwijde geweld uit naam van een religie – uit naam van de islam. Maar het uitsluiten of het ‘over één kam scheren’ van moslims in Duitsland is niet toegestaan, vertelde Merkel. Volgens haar bestaat de overgrote meerderheid van de moslims uit rechtvaardige, nette burgers.

Provincie hoeft zich kennelijk niet te houden aan wetgeving.

De overheid legt wetgeving op, maar houdt zich er  niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van de PVV Gelderland.
Wat is er aan de hand?
De PVV Gelderland heeft bij de Commissaris van de Koning de heer Conielje aangegeven dat het onderzoeksbureau, die een integriteitsonderzoek heeft verricht bij de  nieuwe Gelders gedeputeerden, niet bevoegd is om een dergelijk onderzoek te verrichten. Het onderzoeksbureau in kwestie heeft aangegeven dat zij niet vergunningplichtig is. Na een onderzoek verricht door PVV Gelderland blijkt dat er wel een vergunning vereist is.

ARNHEM - De provincie gaat de overzichten van de ritten met de dienstauto openbaar maken. Dat heeft de provincie dinsdag bekend gemaakt.

De provincie zou daar op 1 januari al mee begonnen zijn, maar de rittenstaten zijn op de website van de provincie nog niet te vinden.

Klik hier om het bericht op Omroep Gelderland te lezen