donderdag, 15 november 2018 12:26

Begroting 2019

Vrz,
het woord klimaat wordt zo vaak gebruikt in de begroting dat het pak papier het bijna uit zweet.
Vandaar vrz, dat de PVV fractie, constructief als zij is, de inbreng op de begroting 2019 hoofdzakelijk zal richten op het klimaat.
Daar gaat ie!

Vrz,

de grootste leugen van deze eeuw is de veronderstelling dat de mens verantwoordelijk is voor klimaat verandering. Eigenlijk is het een vorm van zelfoverschatting.
Wellicht kan de nieuwe generatie sneeuwvlokjes van deze tijd en hun naar identiteit hunkerende ouders, niet goed verkroppen dat zij nu eenmaal nietige wezens zijn.
Dus laten zij zich verheffen tot de groene ridders die moeder aarde gaan redden.

Vrz, gewetenloze politici spelen hier handig op in en ontwikkelen stiekem een verdienmodel voor hun vriendjes en vriendinnetjes in hun rigide netwerk.
Zij nemen achter gesloten deuren, plaats aan de klimaattafels, waar zij onder leiding van de prominente VVD-er Ed Nijpels, snode plannen uit broeden om huishoudens nog verder uit te kleden.
Lieden met een afwijkende mening zijn niet welkom. Zo geeft Ed Nijpels aan dat
"Critici windmolens niets te zoeken hebben aan de klimaattafels". Wat een arrogantie!
Ook afgevaardigden van Vereniging Nucleair Nederland worden bij de tafels weggehouden.
Nijpels blijft liever door modderen met windmolens i.p.v. zich te richten op échte innovatie.
Onderzoeken naar Thorium reactors zijn in volle gang. Ook in Nederland.
Het Nederlandse bedrijf NRG doet al proeven met een Thorium reactor in Petten,waar Chinese wetenschappers graag langskomen. China werkt immers keihard om in 2030 de eerste Thorium centrales in gebruik te nemen.
Aan de andere zijde van de Atlantische oceaan zit men ook niet stil en werkt Lockheed Martin aan een fusiereactor waar zij recent een patent voor heeft aangevraagd.
Dat is nog eens wat anders dan het land vol plempen met "old school" windmolens, die de meeste mensen spuugzat zijn!
Maar langzamer hand begint men toch te ontwaken uit de winterslaap en komt er een maatschappelijke discussie opgang over de mogelijkheden van kernenergie.
Zowel de VVD als GroenLinks beginnen voorzichtig te flirten met het atoom.

Vrz, de allergrootste afwezige aan de klimaattafels is de belasting betaler.
Hij/zij wordt onwetend gehouden en wijsgemaakt dat moeder aarde op sterven na dood is en dat is zijn schuld. En daarom wordt hij/zij verplicht in de toekomst in een gasloze woning te bivakkeren,
En dit met dank aan in eerste instantie het D66 kamerlid Rob Jetten. Hij diende een amendement in op de gaswet, waarin het afschaffen van de verplichte gasaansluiting is vastgelegd.
En dit amendement werd mede ondertekend door VVD, GL, SP, PVDA, SGP, CU, PVDD.
Deze partijen hebben niet alleen voor het gasverbod gestemd , maar er zelfs om gevraagd.
Blijkbaar hebben de zichzelf profilerende gezinspartijen als de CU en de SGP er geen boodschap aan dat dit waanzinnige voorstel een enorme aanslag zal doen op de huishoudportemonnee.
En dat er nu al 1 miljoen huishoudens in energiearmoede leeft interesseert de socialistische SP en PVDA blijkbaar geen mallemoer.
Maar ja het uiteindelijke doel van socialisme is communisme en de klimaatgekte kan helpen om ons allemaal in het Maopak te naaien.

Vrz, even een rekensommetje:
Als we binnenkort 8 miljoen woningen in Nederland voor gemiddeld €25.000 euro, en dat is heel erg laag geschat, moeten ombouwen, dan kost dat €200 miljard. Dat is ongeveer hetzelfde wat het aardgas de afgelopen halve eeuw de Nederlandse staat heeft opgeleverd.
Dit geld kan beter ingezet worden voor het bouwen van nieuwe woningen.
Vrz, ik kan u vertellen dat de mensen liever chillen in een CO2 huis dan rillen onder de brug.
Of iedere avond een gang moeten maken naar de daklozen opvang voor bed en bad.
In de steden groeit de groep economisch daklozen, dat zijn mensen met een modaal inkomen die de extreme huur niet meer kunnen betalen en geen hypotheek krijgen.

Vrz, maar dit alles weerhoud de overheid niet de burgers van het gas af te dwingen en de kosten nog meer op te jagen.
Diezelfde overheid vult gretig haar zakken als grootaandeelhouder van Poetins gaspijp naar Duitsland en als eigenaar van het Noord-Duitse gasnet.
Als er wat te verdienen valt is Poetin blijkbaar wel een puike peer!
Ondertussen gaat Poetins gas onze voordeur voorbij en stroomt rijkelijk door naar Engeland, waar het stoken van gas blijkbaar minder CO2 uitstoot! Wat een hypocratie! Wat een waanzin!

Vrz, ondertussen heeft de Minister van Binnenlandse Zaken pilot gasvrije wijken aangewezen.
O.a. In Nijmegen en Wageningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij gezamenlijk met de provincie warmtenetten willen ontwikkelen. Echter moet je niet denken dat als je huis wordt aangesloten op een warmtenet, de financiële gifbeker aan je voorbij gaat.
Gebruik van een warmtenet is gekoppeld aan de gas prijs, die met dank aan de klimaattafels wordt verhoogd. Dus jij bent straks ook aan de beurt!
Daarnaast kan het doorleveren van warmte van het warmtenet, via de wooncorporaties, naar de huurder een lucratieve handel zijn voor de wooncorporaties. Zeker als de grootte van de aansluiting buiten het toezicht valt van de Autoriteit Consument en Markt.
En reken maar dat de voortdurende afgeroomde wooncorporaties hier warm voor lopen!

En vrz, op de PVV na, gaat dit hele provinciale bestuur mee in deze klimaat waanzin en wordt er maar liefst €330 miljoen gereserveerd voor de leugen van de eeuw. Ik vraag mezelf soms wel eens af of ze ze allemaal nog op een rijtje hebben.

Vrz, zelfs een concreet probleem met asbest schijnt men niet op te kunnen lossen zonder het te koppelen aan, ja daar is ie weer, het klimaat!
Nu al is de verplichte asbestsanering onbetaalbaar. Toch schroomt de provincie niet om de kosten nog verder op te jagen, door leningen te verstrekken voor de sanering van asbestdaken in combinatie met isolatie en installatie van zonnepanelen.

Men gaat er aan voorbij dat er veel asbestdaken liggen op stallen en vervallen schuren.
Een kippenhok met een geïsoleerd dak en een zonnepaneel klinkt wel komisch, maar als je de rekening krijgt, lach je niet meer.
Het is eenvoudiger en goedkoper om de asbestdaken te sealen.
Maar ja, simpel en goedkoop daar houdt de politieke elite niet van.
Blijkbaar heeft men het motto: duurder is beter!
Of geeft de overheid de boeren een laatste douw het ravijn in?

Vrz,
het klimaat is net Haarlemmer olie. Overal goed voor. Zo wordt het klimaat ook voor de migranten karavaan gespannen. Economische gelukszoekers worden omgekat tot klimaatvluchtelingen, die op de vlucht zouden slaan voor droogte en honger.
Dit terwijl het steeds meer regent in de Sahel. En men voorbij gaat aan de werkelijke oorzaken; wanbestuur en overbevolking.
De migrantenstroom gaat niet zozeer van warm naar koel, maar van arm naar rijk, net zolang tot wij allemaal even arm zijn.
En als het aan de huidige regering en vrijwel de gehele oppositie ligt, gaat onder het mom van mensenrechten, binnen afzienbare tijd de grenzen wagenwijd open voor heel Afrika en Midden en West Azië.
Dus maak je borst maar nat!

Vrz, het enige klimaatslachtoffer is de Nederlandse belastingbetaler.

Daarom vrz, moeten wij stoppen met deze waanzin.
I.p.v. €330 miljoen de lucht in te blazen kan dit bedrag beter ingezet worden voor het bouwen van woningen. Met dit bedrag kunnen wij duizenden mensen onder dak brengen.

Vrz, daar zijn de mensen pas mee geholpen!

EINDE

1481 keer gelezen