Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

maandag, 23 mei 2011 00:00

Landbouw Ontwikkelings Gebied (LOG) Beemte-Vaassen

Voorzitter,

Helaas moet ik hier vandaag vrijwel hetzelfde verhaal vertellen als ik deed in de afgelopen commissievergadering LCJ. LOG gebieden zijn verworden tot een papieren werkelijkheid. Burgers, belangengroepen en ook de agrariërs zelf verzetten zich tegen deze constructie.

En gelijk hebben ze. Waarom zou de ene agrariër niet mogen uitbreiden en zijn buurman 100 meter verderop wel? Enkel vanwege het feit dat de stippellijn van een Landbouw Ontwikkelings Gebied erlangs loopt?

Voorzitter, ik kan over dit onderwerp heel kort zijn. De PVV fractie zal altijd een specificatie van genoemde bedragen eisen en dat is voor dit project niet anders. Provinciale Staten is niet uitgelegd waar de 550.000 voorbereidingskosten en 4.5 miljoen inrichtingskosten op zijn gebaseerd. Zonder deze specificatie, zo heb ik in de commissie LCJ aangegeven, kan de PVV niet voor stemmen.

Helaas heeft Gedeputeerde Staten voor deze vergadering geen verdere toelichting gegeven en dus zal de PVV tegen het voorstel stemmen. Overigens hoop ik dat andere partijen hetzelfde doen, om dezelfde reden. Het mag wat mij betreft niet zo zijn, dat Gedeputeerde Staten een bedrag noemt zonder verdere verklaring en dat Provinciale Staten vervolgens klakkeloos instemt.

Ik dank u voor uw aandacht.

2719 keer gelezen