Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

woensdag, 28 september 2011 00:00

Bevordering internationalisering Gelderse Economie

Voorzitter,

De PVV gelooft niet in staatsgestuurde economieën. Als staatssturing in China wel het geval is, wil dat niet zeggen dat we dat in Gelderland moeten kopiëren. Het is ook onmogelijk te meten of de handelsdelegaties een succes zijn en opdrachten opleveren dankzij, of ondanks de provincie Gelderland. Als de provincie dat wel wil kunnen meten dan moeten deelnemende partijen verplicht worden om hun contacten, opdrachten en omzet te rapporteren aan de provincie. Dat zouden wij in een vrij land, met vrij opererende ondernemingen een onwenselijke ontwikkeling vinden.

Wij willen dan ook graag van Gedeputeerde Staten weten of enige terugkoppeling plaats vindt van de deelnemende partijen naar de provincie, en waar die rapportage dan uit bestaat.. Het hosannaverhaal van Connaction heeft wat ons betreft een hoog WC-eend gehalte.. Wij vragen ons dan ook af, of bedrijven de provincie nodig hebben om opdrachten te verwerven... of dat de provincie de bedrijven nodig heeft om zijn innovatie politiek te kunnen realiseren.

Als we namelijk de conclusie kunnen trekken dat provinciale tussenkomst lucratief is voor het bedrijfsleven, dan is de opdracht om zo snel mogelijk in allerlei andere landen een soortgelijke constructie op te tuigen. Het is immers toch lucratief?

Als een ondernemer zakelijke kansen ziet, dan gaat ie er zelf wel op af. Daar heeft een ondernemer geen overheid voor nodig.

De PVV is tevens van mening dat de handelsmissies het risico inhouden dat er kennis wegvloeit vanuit de universiteiten en vanuit het bedrijfsleven naar China.

Daarmee krijgt het Nederlandse bedrijfsleven een toename van de concurrentie en wordt werkgelegenheid gecreëerd in China. Niet in Nederland. Uitbreiding van de activiteiten door middel van het starten van een China desk is in dit licht al helemaal niet acceptabel.

Tot slot vinden wij de centrale doelstelling van het verwerven van opdrachten en tegelijkertijd de mensenrechten aan de orde stellen, volstrekt ongeloofwaardig.

Ik dank u voor uw aandacht.

2181 keer gelezen