Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

woensdag, 30 mei 2012 00:00

Prioritair programma Gelderse gebiedsontwikkeling 2012-2015

Voorzitter,

Voor ons ligt een voorstel van 100 miljoen euro voor Gelderse Gebiedsontwikkeling.. Dit zijn achtereenvolgens de gebiedsontwikkelingsprojecten Waalweelde, Nieuwe Hollandse Waterlinie, IJsselsprong, Apeldoorns Kanaal, Park Lingezegen en Veessen Wapenveld.

Maar voorzitter; ondanks de toezegging dat het totale bedrag voor Gelderse Gebiedsontwikkeling van 100 miljoen euro daarbij niet zal worden overschreden. Is en blijft 100 miljoen euro in deze huidige tijd een hoop geld. Zoals Gedeputeerde Staten al aan geeft tijden veranderen, de maatschappij veranderd, maar ook de financiƫle markten. En ondanks alle knappe koppen in deze zaal, is er niemand die ons kan vertellen hoe we er volgend jaar of over twee jaar voorstaan. Wat dan de behoeften of wensen voor onze Gelderse inwoners zijn. In deze dure tijden is het noodzakelijk om te kijken naar nut en noodzaak.

In feite komt het erop neer dat wij Staten gevraagd worden in te stemmen met budgetflexibiliteit zodat het college de bevoegdheid heeft om te schuiven tussen verschillende opgaven (projecten, verkenningen, opdrachten, enzovoort) over de jaren heen.

De PVV fractie ziet het als haar taak een goede controlerende rol te hebben wat betreft het huishoudboekje van de provincie Gelderland. Zoals het stuk nu voor ligt vinden wij het inhoudelijk niet concreet. Ook gelet op de risicoparagraaf op bladzijde 12.

U zult begrijpen voorzitter dat de PVV fractie dan ook niet met dit voorstel kan instemmen.

Ik dank u voor uw aandacht.

2582 keer gelezen