vrijdag, 27 september 2013 12:06

Behandeling initiatiefvoorstel PVV: ‘Zorg voor inheemse dieren in nood’

Vz, dank u wel. Vandaag vergadert Provinciale Staten over het initiatiefvoorstel 'Zorg voor inheemse dieren in nood'. Voor mij is het dan ook een bijzondere vergadering vandaag. Het is mijn eerste initiatiefvoorstel en ik ben er trots op dat het over een onderwerp gaat dat mij heel nauw aan het hart ligt; Het bieden van hulp aan dieren in nood.

 

Voorzitter, herinnert u zich deze nog?

- ChristenUnie in de bres voor schaapskuddes
- VVD kritisch over wolf in Gelderland
- CDA: Ede mag trots zijn om zijn wilde zwijnen

Voorzitter; JA, JA en nog eens JA. De provincie is dé overheidslaag die gaat over wilde dieren. U Statenleden, u levert zelf het bewijs. U debatteert erover, u stuurt er persberichten over uit en vandaag levert u hopelijk het moedige bewijs dat het u menens is. Wilde dieren in nood, laten wij als Provinciale Staten niet aan hun lot over.

Omdat het onethisch is.
Omdat het onmenselijk is.
Omdat het onrechtvaardig is.
Omdat het onze plicht is. Dat verzin ik niet, dat staat gewoon in de Nederlandse wet.

Vz, een jaar geleden ben ik gestart met het voeren van verkennende gesprekken. De sector is er vanaf dag 1 bij betrokken geweest. En ik kan u verzekeren; het voorstel wordt gedragen door alle betrokkenen. Simpelweg omdat het een goed en onderbouwd voorstel is.

Vz, al onze argumenten, bedenkingen en uitgangspunten vind u in het voorstel. Dat hoef ik hier niet te herhalen. Ik beantwoord vandaag graag de vragen van de Statenfracties en reageer op de opmerkingen. Ik hoop dat u reageert op de inhoud. Daar hebben de jaarlijks 10.000 opgevangen dieren, de opvangcentra, dierenambulances en organisaties recht op.

Vz, er bestaan geen VVD wolven. Of CDA zwijnen. Geen ChristenUnie schapen. Dieren hebben geen politieke kleur. Dit voorstel heeft geen politieke kleur. Uw inbreng wellicht wel, maar laat het lot van die 10.000 dieren niet afhangen van simpelweg de kleur van uw partij. Het zal die dieren allemaal een rotzorg zijn. Zij verdienen uw steun.

Dank u wel.

2246 keer gelezen