donderdag, 28 november 2019 17:09

Begroting 2020

Marjolein Faber
13 november 2019

Vrz,
wij hadden het in Nederland, en dus ook in Gelderland prachtig voor elkaar totdat er allerlei regels werden verzonnen om het ondernemerschap te verstikken en de persoonlijke vrijheid in te perken. In de recente geschiedenis is te zien dat het socialisme en het communisme verloren hebben van het kapitalisme.

Het kapitalisme en de westerse vrijheden hebben ons veel voorspoed gebracht.
Hetgeen een doorn in het oog is van links Nederland die mondiaal wil delen en denken. Het roer moet om en de politieke elite bedacht een list om de mensen te misleiden en creëerde een klimaatprobleem gebaseerd op een leugen. Hier uit wordt een groene economie gedestilleerd, die zich ontpopt als de vijand van de vrije markt en de vrije westerse mens.
Vrz en het college doet hier lustig aan mee. GroenLinks heeft zich comfortabel in de coalitie genesteld en sleurt de eens liberale VVD mee in haar groene kruistocht tegen onze manier van leven. Wij zouden getransformeerd moeten worden naar ja-knikkers en bezit begint zo langzamerhand iets vies te worden.
Vrz, van de PVDA kan je het verwachten. Die houden van een maakbare samenleving. Het zijn tenslotte socialisten. Tsja vrz en de draaibibsen van het CDA, daar is geen hoogte van te krijgen.
Vrz,
de begroting is doorspekt met groene gekte. En hoeveel er uiteindelijk aan besteed wordt is totaal niet inzichtelijk.
Terwijl over het algemeen de provinciale doelen omgeven worden door wazigheid, heeft dit college wel heel stoer een duidelijk CO2 reductie doel gesteld van 55%.
Hiermee halen ze de dictators in Brussel links in!
Ook bij het vaststellen van de Natura 2000 gebieden met hun rigide beheersregels kon men jaren geleden ook heel duidelijk zijn. En ook toen was men erger dan de Brussel. Even een zijsprong, het mag duidelijk zijn dat de PVV fractie die EU vlag in de statenzaal niet ziet zitten. De PVV fractie koestert niet de hand die ons de misère in duwt.
Vrz, dit stikstofbeleid heeft vooral desastreuze gevolgen voor onze boeren en bouwers. En dit is echt niet per ongeluk gegaan maar vakkundig uitgebroed door links Nederland. En dan kan je wel leuke export programma's opstarten zoals de Groeiversnelling en GO4EXPORT, maar ondertussen wordt de agrarische secor geslacht en de bouwers het faillissement ingedreven.
Wat een willekeur! Wat een waanzin!
College wees eens flink en doek die Natura2000 gebieden op. Een mooi natuurgebied hoeft namelijk niet een Natura2000 gebied te zijn. Zet GroenLinks gewoon aan de kant. En als het moet de PVDA ook. Voor een gezond verstand beleid heeft u hen helemaal niet nodig.
Vrz, dit college is wél goed voor hun grote vrienden, de multinationals.
Zij krijgen weer eens een kluifje toe geworpen, zoals te zien is bij de subsidie vertrekking voor de CO2 leiding Bommelerwaard.
Hier wordt €1,85 miljoen belastinggeld weggegeven aan OCAP/Linde.

Voor de goede orde OCAP/Linde is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels en Linde Gas. Dit zijn grote multinationals die miljarden euro's aan omzet hebben.
Zij leveren vrijgekomen CO2 van de de Shell raffinaderij in Pernis aan de glastuinbouw, die deze grondstof broodnodig heeft om hun planten te laten groeien en bloeien. Waarom €1,85 miljoen belastinggeld weggeven aan een dochter van twee multinationals?Graag een reactie van het college.
En onze burgers krijgen een piepklein fooitje bij de opcenten. (87,2, 2 opcenten lager dan in 2019) Een schamele verlaging, van in totaal €5 miljoen. Zeker als je je realiseert dat er €4 miljard op de plank ligt en de hoogte van de Gelderse opcenten aanschurkt tegen het tarief van een provincie met het hoogste tarief.
Voor een rijke provincie als Gelderland is dit een blamage!
(2019:hoogste tarief 92, laagste 67,9, Gland 87,2)
En als we het hebben over duurzaam financieel beleid, dan kan je beter de opcenten verlagen, zodat de burger meer lucht krijgt en de provinciekas in moeilijkere tijden over een extra reserve beschikt, waarover je ook niet het risico loopt negatieve rente te moeten betalen.
Vrz, de gemeenten hebben flinke geldproblemen. Zij krijgen steeds meer op hun groene en sociale bordje.
Dit college komt hen tegemoet door de cofinanciering 50/50 los te laten.
De provincie gaat dus een deel van de financiële gaten vullen.
De rest wordt doorgeschoven naar de burgers.
Volgens omroep Gelderland moeten de Gelderlanders ruim €110 miljoen op hoesten. Maar dit lost de kern van het probleem niet op. Er wordt gewoon teveel geld uitgegeven. Stop met die onbetaalbare klimaatwaanzin en stop met het opvangen van economische migranten.
Wij zijn geen immigratie land. De enigen die gebaat zijn bij volume groei zijn de multinationals en de politieke elite die hen faciliteert.
En de gewone man en gewone vrouw zitten met de rotzooi. Zij zien hun sociale zekerheid afnemen, hun kinderen kunnen amper aan een woning komen, zij herkennen zich niet meer in het veranderde straat beeld.
En, zij krijgen de rekening gepresenteerd. En nu moeten ze óók nog gedwongen gasloos. Onbetaalbaar! Dictatoriaal!
Besteed liever tijd en geld aan het bouwen van woningen.
En stop met die stikstof waanzin.
Vrz, terwijl er al 650.000 mensen in energiearmoede leven en de Nederlandse huishoudens al te hoge schulden hebben wordt hen heel mies voorgehouden, dat zij een lening tegen zeer lage rente kunnen krijgen om hun woning klimaatvriendelijk te maken. Dit terwijl diezelfde overheid burgers wil beschermen tegen te veel schulden!
En is een lening niet haalbaar en betaalbaar dan kan de huiseigenaar een zak geld krijgen inruil voor de grond onder de woning.
Muziek in de oren van de socialisten. Afpakken dat bezit, dat dikwijls functioneert als oude dag voorziening, want het uithollen van je pensioen en je spaargeld gaat genadeloos door. En als dank voor het verduurzamen van je woning gaat je OZB ook nog omhoog, dus je gaat nóg meer betalen.

Vrz, ons wordt de viering van 75 jaar vrijheid voorgeschoteld. Gaan wij dan over vrijheid praten om die vervolgens op te geven?
Dit jaar werd het democratie festival nog gevierd in de gemeente Nijmegen (GL SP D66), de gemeente waar de burgermeester geen probleem heeft met het laten veroordelen van mijn partijleider Geert Wilders omdat hij de islamitische olifant in de kamer benoemd.
In diezelfde gemeente geeft de GroenLinks wethouder (Vergunst) het college toestemming voor een megamoskee.
Het is dan ook geen toeval dat GroenLinks een lijst wil opstellen van islamofoben.
Ja want als je kritiek hebt op de islam ben je ineens een islamofoob.
Ik vraag mij serieus af of wij over 75 jaar nog de vrijheid kunnen vieren als de autochtone Nederlander zo maar een minderheid kan zijn geworden.
Vrz, tolerantie werkt alleen als het een universele waarde is. Maar we halen mensen binnen die niet onze waarden delen. De verschuiving die gaande is van democratie naar mensenrechten werkt hier geniepig aan mee.
En wat te denken van de dierenrechten, geopperd door de Partij voor de dieren.
Vrz, dit doet mij denken aan keizer Caligula , die zijn favoriete paard Incitatus voordroeg voor de functie van consul en senator.
Nog even en dan zit het paard van Sinterklaas in de statenbankjes als collega!
In het kader van een herplaatsingsprogramma.
Vrz, we kunnen er wel een grapje over maken, maar is het niet een truc om vlees te verbannen van ons menu?
Vrz, ik rond af.
Bedrijven willen best wel investeren, maar ze worden horendol van alle regeltjes en het voortdurend veranderen van beleid. Het is toch van de zotte dat de provincie de gemeenten wil stimuleren in uitvoering van energiecontroles bij bedrijven en instellingen? De voormalige DDR is er niets bij.
Er moet gestopt worden met het indoctrineren van de burgers voor de groene religie. Het zet totaal geen zoden aan de dijk. Het enige resultaat is dat wij aan de bedelstaf raken door een inefficiënte energie opwekking dat altijd ten kosten gaat van welvaart.
Wij moeten stoppen met dat sturen op gedrag.
Vrz, het zal u duidelijk zijn dat wij geen gehoor geven aan de oproep van het college om gezamenlijk invulling te geven aan het coalitieakkoord.
Dit akkoord is niet ons akkoord.
Wij werken niet mee aan stiekem nudgen, alias gedragsverandering, en onder valse voorwendselen onze welvaart vernietigen.
De PVV zal het college dan ook kritisch blijven volgen.
EINDE

1291 keer gelezen