Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 75 niet laden

dinsdag, 28 februari 2012 23:00

Het Gelders Orkest

Voorzitter,

Met belangstelling heb ik het plan van het Gelders Orkest gelezen. Het blijft mooi om te zien hoe bezuinigingen op kunst en cultuur ervoor zorgen dat er slimme keuzes worden gemaakt. Dit geld ook voor het Gelders Orkest.

Er wordt gezocht naar meer sponsorgelden, er wordt slim gebruik gemaakt van sterkte reclamecampagnes zoals guerrilla marketing en er wordt meer samengewerkt met het Orkest van het Oosten.

Voorzitter, stuk voor stuk positieve punten. Wel moet ik eerlijk toegeven dat het voor de PVV fractie een moeilijke afweging is. We zitten tenslotte in een tijd van stevige bezuinigingen, maar de verschuiving van het Gelders Orkest van subsidieorkest naar een meer marktgericht orkest is een positieve tendens die we niet willen tegenhouden.

Voorzitter, tot slot. De PVV complimenteert Gedeputeerde Staten met het feit dat ze een contra-expertise hebben uitgevoerd en wij hopen dat het Gelders Orkest de plannen nog duidelijker gaat neerzetten. Vooralsnog hebben wij daar vertrouwen in en wij zullen daarom ook voor dit stuk stemmen.

Ik dank u voor uw aandacht.

2472 keer gelezen