vrijdag, 10 november 2017 14:15

Spreektekst World Food Centre

Voorzitter, voorgesteld wordt om geld beschikbaar te stellen voor het World Food Centre. Een indoctrinatiecentrum voor gezonde voeding.
De bezoekers moeten namelijk ‘bewust worden gemaakt’ van hun keuzes op ‘welvaart en welzijn.’
Mensen moeten namelijk beter weten waar voedsel vandaan komt en wat voor effect hun eetpatroon heeft op hun gezondheid.

En voorzitter daar is’tie weer: het klimaat. Uiteraard wordt dit er ook weer bijgehaald. Van klimaatvluchteling naar klimaatvoedsel; GS maakt het mogelijk.
Kortom, GS wil met dit voorstel mensen voorkauwen wat te eten.

Voorzitter, ik dacht dat de DDR in 1989 was afgeschaft?! Maar Vadertje Staat blijft zich toch opdringen, want alleen Vadertje Staat weet wat goed voor u is.
De VN heeft inmiddels al interesse getoond dus reden te meer om extra op je hoede te zijn.
Dat de EU zich in deze nog niet heeft gemeld? Kan onze lobby gedeputeerde Scheffer hierover misschien enig licht op de zaak werpen?
Of heeft hij nog niet met de pet in de hand in Brussel gestaan voor een bijdrage?
Reken maar dat Juncker nog een extra borrel neemt om te vieren hoe goed de scholen en gezinnen in Gelderland worden betutteld en ingelijfd.

Voorzitter, net op het moment dat je denkt alles te hebben gehad; zoals het Kinderklimaat waarin gedeputeerde Van Dijk kinderen ging onderwijzen over de verschrikkelijke gevolgen voor het klimaat als de papa’s en mama’s de kachel niet omlaag draaien. Is het weer de beurt aan de scholen en ook nog aan de gezinnen.

Voorzitter, laat de mensen lekker zelf bepalen wat ze willen eten. Het is compleet van de zotte dat de belastingbetaler 15 miljoen euro moet aftikken om vervolgens geïndoctrineerd te worden.

Wat is de volgende stap in deze socialistische heilstaat? Dat mensen een certificaat moeten halen zodat ze zelfstandig boodschappen kunnen doen en zelf mogen bepalen wat ze in het mandje leggen?
Want stel je toch eens voor dat ze zich laten verleiden tot de aankoop van bamiballen, kroketten, frikadellen en anderzijds…

Maar voorzitter, gezond leven betekent immers ook langer leven.
En als je dan eindelijk in de behaalde reservetijd zit; zit je eenzaam in je klimaat neutrale stoel met duurzame 24-uurs luier en dan komt Vadertje Staat met de mogelijke verlossing van voltooid leven...

Voorzitter, dat is toch om angstig en onzeker van te worden? 
Daarom zou iedere genietende Nederlander op vrijdagavond de frituurpan aan moeten zetten en languit op de bank liggen met een pruttelende bamischijf binnen handbereik. En nadenken welke T-Bone steak dit weekend weer zal verzwelgen.
Voorzitter, wat is het leven op z’n moment toch mooi.
U zult dan ook begrijpen dat de PVV-fractie tegen dit voorstel stemt.

1068 keer gelezen